Cseles módon buktatták le a jászsági gyárban dolgozó tolvajokat

Megosztás

A Jászberényi Járási Ügyészség vádat emelt három Heves megyei férfi ellen lopás és pénzmosás bűncselekménye miatt. Az egyik férfi egy jászsági munkahelyről rendszeresen eltulajdonított távirányítókat, míg két társa az eladásukban segédkezett volna, ám rendkívül ügyesen rajtakapták őket.

A vádirat szerint a tolvaj 2021 nyara és decembere között egy jászsági gyárban dolgozva a műszakok végén alkalmanként 6-8 darab, körülbelül 14 ezer forint értékű televíziós távirányítót vitt haza, összesen 295 darabot, amelyek összértéke meghaladta a 4 millió forintot – erről írt a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség.

A másik vádlott megállapodott a tolvajjal, hogy darabonként ezer forint „jutalékért” segít értékesíteni a lopott távirányítókat, míg a harmadik vádlottal együtt 3 ezer forintban határozták meg az eladási árat.

A férfiak az interneten próbálták értékesíteni a lopott távirányítókat, de a cég biztonsági koordinátora, aki felismerte a csak szervizeknek szánt termékeket, észrevette ezt. A biztonsági szakember vevőként lépett fel, miközben értesítette a rendőrséget, így az átadáskor a rendőrök tetten érték a férfiakat, és a távirányítók egy részét lefoglalták.

Az ügyészség a vádiratban a büntetlen előéletű vádlottak esetében felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását és az okozott kár megtérítését javasolta. Az ügyet a Jászberényi Járásbíróság tárgyalja majd.

Kép: Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek