Ismét az ország legfinomabb gulyását keresik Szolnokon

Megosztás

Szeptember 6-án és 7-én minden a gulyásról fog szólni a Tiszaliget környékén, hiszen idén már huszonhatodik alkalommal kerül megrendezésre a Szolnoki Gulyásfesztivál. Az első nap a hagyományoknak megfelelőeb diákok és határon túli magyarok mérhetik össze főzőtudásukat egy jótékonysági főzőverseny keretében, majd másnap kezdődik a hivatalos főzőverseny, amelynek végén az év gulyását is kihirdetik.

A rendezvény célja a gulyásfőzés hagyományainak megőrzése és átadása, emellett gazdag kulturális programokat is kínál, melyek középpontjában a magyar hagyományok és gasztronómia állnak.

A fesztivál, szeptember 6-án indul, Az idei évnek az a különlegessége, hogy több mint 500 hetedikes diák vesz részt a jótékonysági versenyen, bemutatva, milyen ízletes gulyást képesek elkészíteni. A befolyt összeget a Kikelet Egyesületnek ajánlják fel a szervezők.

A szombati napon kezdődik a nagy főzőverseny, ahol cégek, baráti társaságok, valamint hagyományőrző gasztronómiai csapatok mérik össze főzőtudományukat. A szakmai zsűri értékelése alapján délutánra kiderül, ki főzte idén az ország legjobb gulyását, és ki nyeri el a 2024-es Gulyáskirály címet. A csapatok nevezését augusztus 30-ig várják a szervezők.

A főzőversenyt változatos zenei és kulturális programok kísérik. Az Operenciás Birodalomban népi fajátékok, ugrálóvárak, kézműves foglalkozások és számos egyéb érdekesség várja a gyerekeket. Emellett néhány év kihagyás után újra megrendezik a Gulyásfesztivál Erősember Versenyt is.

Kép: Szolnoki Gulyásfesztivál

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek