A Volánbusz szerint nagy siker a MÁV app és az új helyfoglalási rendszer is

Megosztás

A Volánbusz közleményében úgy fogalmaz, egészen közkedvelt az augusztus elejétől használatba vehető új, egységes helyjegy- és helyfoglalási lehetőség, valamint már naponta négyezer utas használja a MÁV applikációt buszjegyvásárlásra. Annak ellenére is, hogy néhány nappal ezelőtt szemléztük a közösségi médiában megjelent véleményeket a rendszer működéséről, amelyek nem feltétlen értettek egyet a Volán által leírtakkal.

A változás értelmében a jelenleg Budapestről induló vagy oda érkező távolsági járatokra a menetjegy, bérlet, vagy egyéb utazási jogosultság (pl. 65 év felettiek) mellé opcióként vásárolható helyjeggyel a jegyen szereplő indulóhelytől garantált az ülőhely, valamint így sorban sem kell állni a pénztárnál vagy a jegyautomatáknál.

Az utazási távolságtól függetlenül 300 forintos egységes helyjegyet a vasúti és autóbuszos pénztárak, valamint a MÁV-START automatái mellett 5% kedvezménnyel, mindössze 285 forintért lehet megváltani a MÁV mobilalkalmazásban és a jegy.mav.hu felületén. A megváltása egyébként nem kötelező, de kifejezetten javasolja a Volán különösen a frekventált járatokon, amelyeken a helyjeggyel nem rendelkező utasok csak a szabadon maradt helyeket foglalhatják el – az adott jármű befogadóképességének függvényében.

A változás azután történik, hogy nem sokkal ezelőtt bejelentették, a Volánt a MÁV-ba olvasztják. Ezzel a Volánbusz teljesen elveszíti önállóságát és márkanevét, és beolvad az új egyesült vállalatba. Az ígéretek szerint az integrációnak főként cégjogi jelentősége lesz, és a munkavállalók mindennapi munkavégzésére alig lesz hatással. A változások főként a menedzsment működését, valamint a háttér- és támogatóterületek hatékonyabbá tételét érintik majd.

Ezek bár jól hangzó ígéretek, a Szol24-en augusztus 12-én már arról olvashattak, inkább egy időzített bombáról van szó: a rendszer hátulütőit és kérdéses pontjait ebben a cikkünkben írtuk meg, szemlézve a felháborodott lakossági panaszokat is.

Kép: MTI/Kovács Tamás

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek