Csodás hír a tudatos táplálkozás híveinek: a catering egészséges is lehet

Megosztás

Az egészséges étkezés gyakran csúszik el különféle rendezvények alkalmával. A gyakori vagy több napos céges összejövetelek kifejezetten nagy kihívást okozhatnak. Szerencsére léteznek már erre vonatkozóan is egészséges alternatívák, és nem is feltétlen kell emiatt a szervezőknek bonyolultabb procedúrákba bonyolódni.

Cikkünkben szót ejtünk az egészséges cateringrendelés lehetőségéről, mellyel a munkavállaló is jól járhat.

A klasszikus amerikai snackeknek már létezik egészséges alternatívája is

A hirtelen leeső vércukorszint erős sóvárgást idézhet elő, ilyenkor pedig nagyon könnyű valamilyen ízletes, ám nem biztos, hogy egészséges opció után nyúlni – tudtuk meg az Ordit.hu profi cateringszolgáltatótól.

A dolgozók gyakran kerülnek ilyen állapotba céges rendezvények, konferenciák során, nem véletlen, hogy keresik az étkezési lehetőségeket a szünetekben. Szerencsére vannak már a snackekre vonatkozóan is egészséges alternatívák, nem szükséges mindenképp az olajban tocsogó és/vagy ízfokozókkal dúsított falatokat kínálni még a rendezvényeken sem.

Az egészséges opciók sem igényelnek plusz teendőket

Sok esetben azért nem gondolkodnak a céges rendezvények szervezői egészséges alternatívákban, mert azt hiszik, hogy ez több szervezéssel, utánajárással érhető csak el, amire viszont sok helyen nincs kapacitás.

A jó hír az, hogy ez csupán egy tévhit, ugyanis a magas színvonalon működő cateringcégek már egészséges lehetőségeket is kínálnak – csak ilyen opciót kell választani a rendelésnél.

Mi a helyzet az allergiás, ételérzékeny dolgozókkal?

Az egészséges harapnivalókat gyakran választják azok a személyek, akik valamilyen ételérzékenységgel küzdenek: ők még a tudatosan táplálkozóknál is nehezebb helyzetben vannak, hiszen még véletlenül sem “csalhatnak” az étrendjüket illetően.

A profi cateringszolgáltatók már erre is gondolnak: a megrendelés leadásakor a szervező jelezheti, hogyha valamilyen “mentes” alternatívára is szükség van a menüben vagy a snackek között.

Egy kis odafigyeléssel hatalmas gesztust tehetünk az érintett személyek felé, ami bizonyára a munkahelyi hangulatot, a munkahelyhez fűződő személyes érzéseket is pozitív irányba mozdítja majd.

Példamutatás a munkáltató részéről

A példamutató hozzáállás az étkezések terén is fontos lehet, nem csak az üzleti életben.

Az egészséges ételek felszolgálása kimondatlanul is a diétázók, tudatosan étkezők támogatását jelenti, és egyben lehetőséget ad a többi személynek is arra, hogy kötelezettség és különösebb erőfeszítés nélkül kipróbálhassa az ilyen típusú fogásokat. Ezáltal sok tévhit megdőlhet (például rájöhet, hogy az egészséges ételek nem csak ízetlen salátákat jelentenek), ami új kapukat nyithat meg előttük.

Mivel az egészséges ételek biztosítása nem jelent plusz terhet a munkáltató számára, érdemes tenni vele egy próbát!

Kapcsolódó cikkek