Lövészgyakorlatot tartottak a készenlétisek Szolnokon

Megosztás

Ahogy a Szol24-en több alkalommal is olvashattak róla, Szolnokon állomásozó katonák is kivették a részüket a boszniai békefenntartásból az EUFOR Althea misszió keretén belül. A lövészszázad a tavalyi évben műveleti feladatokat hajtott végre, majd az idei év márciusában kerültek készenlétbe. A készenlét alatt az állomány képzettségéhez szükség van szintentartó képzésre, melynek során az egyik fő eleme a lőgyakorlat végrehajtása.

Ocsák Zoltán, az MH Eufor Készenléti Erők főhadnagya, századparancsnoka a Honvédség hivatalos YouTube oldalára feltöltött videóban elárulta, hogy az EUFOR Készenléti Erők Lövész Százada egy szintentartó képzés keretében hajt végre lövészetet.

Lövészeten a készenlétisek

Pisztollyal, gépkarabéllyal és távcsöves puskával tartott lövészetet az MH EUFOR Készenléti Erők Lövész Százada július 31-én, Szolnokon. Készítették: Petróczy Levente, Kazi Antal, Kutai Bence, Kálmánfi Gábor

2023 tavaszán adminisztratív héttel kezdte meg felkészülését a csoport a szolnoki MH Béketámogató Kiképző Központban, emellett a megyeszékhelyen zajlott a békeműveleti lövészet és a tálcatüzelési gyakorlat is.

A művelet három fő célt követ: támogatja az EU, Bosznia-Hercegovinára vonatkozó átfogó stratégiáját, támogatja a helyi kormányzati szerveket a biztonságos környezet fenntartásában, valamint segíti a Bosznia-Hercegovinai haderő kiképzését közös kiképzések és gyakorlatok végrehajtásával. Az Európai Unió 2004-ben indította el EUFOR Althea néven bosznia-hercegovinai katonai műveletét, amelynek célja a stabil és biztonságos környezet fenntartása, a Daytoni és Párizsi Békemegállapodások végrehajtásának támogatása.

Kép: honvedelem.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek