Mentési gyakorlatot végeztek a vízirendőrök a Tisza-tavon

Megosztás

Tiszafüreden gyakoroltak a vízirendőrök a különböző társszervek közreműködésével. A Tisza-tavon bemutatót tartottak, amely során két csónak ütközését szimulálták, majd a vízbe esett és úszni nem tudó személy mentését szemléltették.

A Kiskörei Vízirendészeti Rendőrőrs július 20-án mentési gyakorlatot szervezett a Tisza-tavi mentőcsoport, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Katasztrófavédelmi Kirendeltség és az Országos Mentőszolgálat bevonásával.

Az ilyen gyakorlatok célja, hogy a szakemberek hatékonyan, és az egyéb szervezetekkel összehangoltan tudják elvégezni az életmentési feladataikat.

Mentési gyakorlat

A vízirendészek a társszervek bevonásával gyakorlatoztak Tiszafüreden. A bemutató során két csónak összeütközését szimulálták a Tisza-tavon, majd a vízbe esett, úszni nem tudó ember mentését mutatták be.

Ezen kívül, a vízparton pihenő családok figyelmét is fel kívánják hívni a nyári időszakban a természetes vizek veszélyeire, legyen szó fürdőzésről, vízi közlekedésről vagy vízi sportokról. Emellett fontos tanácsokat és ajánlásokat is közvetítenek, amelyek segítségével elkerülhetők a balesetek.

Sajnos a nyári szezonban a vízi baleset Jász-Nagykun-Szolnok, pontosabban a Tisza környékét is érinti: július közepén írtunk róla, hogy a folyó szolnoki szakaszánál megtalálták annak a férfinek a holttestét, aki pár nappal előtte elmerült a tiszapüspöki szabadstrandon.

Kép: police.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek