Pócs János egy „gyenge pillanatnak” tudja be a szolnoki kalandparkban történt bántalmazást

Megosztás

Pócs Jánosnak, a Jászság országgyűlési képviselőjének több nap kellett, hogy bármit is nyilatkozzon a szolnoki kalandparkban történő bántalmazás kapcsán. Miután kiderült, hogy a kormánypárti kötődésű, kampányvideókban, újságokban szereplő edző látható a nyilvánosságra került felvételeken, sokan várták a képviselő elhatárolódását, aki az ATV-nek inkább arról beszélt, Agócs Tibornak „volt egy gyenge pillanata, mint bármelyikünknek”.

A jászberényi önkormányzat rendkívül gyorsan reagált az esetre, egyhangú szavazáson döntöttek a Yakuzák SE vezetéséről lemondó férfi városi sport díjának visszavonásáról, amit még 2015-ben kapott.

Ezután pénteken megszólalt Orbán Viktor miniszterelnök is, aki szerint elviselhetetlen, tűrhetetlen, ami történt, valamint következményekért kiált. Ezzel szemben több napos hallgatás után Pócs János sokkal finomabban, sokak szerint elnézően nyilatkozott az edzőről. Az ATV megkeresésére azt mondta, soha semmilyen probléma nem volt a férfival, valamint nem véletlen, hogy megyei, városi és állami kitüntetéseket is kapott, illetve harmincöt év alatt „ötszáz gyereket nevelt fel, köztük olimpikonokat”.

Néhány nappal ezelőtt az Alfahír írta meg, hogy a tavaly januári jászberényi időközi választás során kiadott propagandaújságban Agócs is lobbizott Besenyi Orsolya polgármesterjelölt mellett, illetve a térségben köztudott volt a kormánypártokkal való jó kapcsolata.

Pócs eközben árnyalta a mondatait a Facebookon, kissé érthetetlen módon az ATV szerkesztőségének címezve a bejegyzést.

„A híradásukban idézett mondat egyértelmű tartalma érdekében, kérem, hogy az alábbiakat is legyenek szívesek közzétenni. Az a mondat, hogy: „volt egy gyenge pillanata, mint bármelyikünknek” az nem azt jelenti, hogy bármiféle ésszerű indok, ok, vagy magyarázat lenne arra a bestiális gonosztettre, amit láttunk! Mert az ilyen gyenge pillanatok, senkit sem hatalmaznak fel ilyen cselekedetre, az ilyen gyenge pillanatok nem szolgálnak okként vagy magyarázatként a gyermekek bántalmazására” – magyarázkodott a képviselő.

Azért is egyre nehezebb meggondolatlan, vagy gyenge pillanatról beszélni a történtek fényében, mert egyre több egykori ismerős, karatés társ és tanítvány szólal fel a férfi módszerei ellen, sőt, halálos fenyegetéssel és nemi erőszakkal is megvádolták.

FRISSÍTÉS: Pócs János azóta ismét posztolt, azt írta, volt egy helytelen mondata, amiért elnézést kér, „természetesen soha, senkinek nem lehet olyan gyenge pillanata, amikor egy rá bízott gyermeket bánt!”

Kép: Pócs János Fb

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek