Súlyos vonatbaleset történt a szomszédban, a piros jelzést és a zárt sorompót is figyelmen kívül hagyta az autós

Megosztás

Azt még meg lehet magyarázni figyelmetlenséggel, ha valaki a sorompó tilos jelzését nem veszi észre, de hogy egy zárt sorompót is áttörjön, az már kicsit erős. A képek pedig ismét bizonyítják, mennyivel erősebb a mozdony, a gépjármű ugyanis jól összetört, a Szilin viszont karcolás is alig látszik.

A Balesetinfo beszámolója alapján Pátrohán, a Vasút utcai átjáróban egy autó a Püspökladányból Záhonyba tartó személyvonattal ütközött, majd az oldalára borult és egy parkoló busznak csapódott. A vonaton nem történt személyi sérülés, ez biztos, az autóban pedig még nem tudni, de a sofőr valószínűleg megsérült, mivel a kép alapján a szerelvény az autó bal oldalát találta el.
Forrás: Traffipax Kisvárda

Frissítés: Nem vette észre a piros jelzést, de a zárt sorompót sem az a gépkocsivezető, aki ma kora este a pátrohai vasúti kereszteződésbe hajtva ütközött a Nyíregyháza felől érkező személyvonattal.

A helyi lakos egyébként úgy tudjuk, hogy azt mondta, hogy becsúszott az átjáróba. Azonban a vasúti átjáró biztosítóberendezése jól működött, ami azt jelenti, hogy a sorompó zárás előtt már jóval pirosat jelzett a berendezés. Azaz a gépkocsi vezetőjének már korábban észlelnie kellett volna a jelzést és meg kellett volna állnia. A letört félsorompó azt igazolja, hogy a gépkocsi vezetője jelentős hibát követett el, ami majdnem az életébe került.

Azonban a vezető saját erejéből szállt ki a gépkocsiból. A mozdony vezetője megsérült a térdén. Őt és a gépkocsi vezetőjét is elszállította a mentő. A műszaki mentést a kisvárdai hivatásos tűzoltók végzik. Az érintett útszakaszon forgalomkorlátozásra lehet számítani. (via Frissmedia.hu)

Ha nem tudnánk, hogy komoly baleset történt, a mozdonyon észre sem vennénk, hogy ütközött. Ezt kellene már végre felfogniuk az autósoknak minden vasúti átjárónál, hogy ilyen különbség van a két jármű között.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek