A következő napokban torlódás alakulhat ki Szandaszőlős felé

Megosztás

Kisebb-nagyobb kellemetlenségekkel is járhat, hogy értesüléseink szerint az OPUS TITÁSZ Zrt. elkezdi kicserélni a kisfeszültségű légvezetékeket Szolnokon, illetve a villanyoszlopokat is lecserélik az érintett területen, több száz méter hosszan a Karinthy Frigyes úton.

Az OPUS már egy tavaly nyári közleményében úgy írt, hogy kiemelkedő összeget fordítanak arra, hogy Jász-Nagykun-Szolnok megye területén minél több innovatív megoldást alkalmazzanak növeljék az ellátásbiztonságot és az ügyfélélményt.

A 2023-as évben összesen 50 km új villamos hálózatot és 109 db transzformátor állomást létesített, vagy átépített a teljesítmény igények függvényében, valamint több, mint 10,8 ezer új fogyasztási pontot kötött be és csaknem ugyanennyi helyen cserélt mérőórát. A Zrt. az elmúlt három év során több mint húsz százalékkal csökkentette a meghibásodások számát. Szintén a tavalyi évben 50 új fővezetéket és közel 350 utólagos elágazó vezetéken dolgoztak összesen nagyjávól 10 km hosszúságban.

Az új hálózati szakaszok és berendezések kiépítése mellett a vállalat 1,4 kilométer elosztóhálózatot, valamint mintegy 12 ezer gázmérőt és 3 ezer nyomásszabályzót cserélt a megye területén.

A megnövekedett energiaigények és az üzembiztonság növeléséért információink szerint ma, azaz július 15-én, egészen egy héten keresztül, 22-ig végeznek munkálatokat a szolnoki Karinthy Frigyes úton.

A tervezett 400 méteres csere során nagyobb teherbírású oszlopokat telepítenek, így a régi oszlopokat újakkal váltják fel. A jövő hét hétfőig tartó munkálatok alatt az arra közlekedők időszakos forgalomkorlátozásra is számíthatnak, a lakosok türelmét kérik.

Kép: szolnoktv.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek