Indult az ejtőernyős világbajnokság Szolnokon, már a csapatok is megérkeztek

Megosztás

Ahogy a Szol24-en korábban olvashatták, az a megtisztelés érte Szolnok városát, hogy idén itt rendezik meg a 46. CISM katonai ejtőernyős világbajnokságot. A július 2. és 13. között megrendezett esemény házigazdája a MH Kiss József 86. Helikopterdandár, amin összesen harmincnégy ország válogatottja vesz részt.

Réz Levente ezredes, a Nemzetközi Katonai Sporttanács (International Military Sports Council – CISM) által szervezettvilágbajnokság versenyigazgatója hangsúlyozta, a világbajnokságon kizárólag hivatásos katonák indulhatnak, de természetesen civil érdeklődőket is várnak.

A csapatok tegnap érkeztek meg, ma pedig a Hild téren lesz a megnyitó ünnepség, illetve délután máris megkezdődnek a bemelegítő ugrások.

Július 4-től 11-ig tartanak az ejtőernyős versenyszámok, ezeket bárki ingyenesen megtekintheti a Szolnok-Szandaszőlős Sportrepülőtéren. A versenyszámok többek között lesz célbaugrás, stílusugrás, egyéni és csapat összetett verseny is.

Az esélyekről szólva azt mondta, a világbajnokságon 2016-ban egyszer már győzelmet arató és másodízben hazai pályán szereplő magyar válogatott talán a célba ugrásban a legjobb, stílusugrásban a cseh, a német és a svájci katonák, formaugrásban pedig Németország, Csehország és Belgium versenyzői lehetnek a magyarok legfőbb vetélytársai.

Kép: honvedelem.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek