Gránátokat dobáltak Szolnokon

Megosztás

A szolnoki kézigránátdobó gyakorlat szó szerint kirobbanü sikert aratott az alapkiképzésen részt vevő közkatonák körében. Az MH Krause Lajos 3. Területvédelmi Ezred MH 25. Keresztényszigethy Sándor Területvédelmi Zászlóalja vezette a foglalkozást június 28-án.

A Salgótarjánból érkezett újoncok napi feladatait Győri Péter törzsőrmester, az említett zászlóalj kiképzőszázadának altisztje ismertette.

„A robbantókertben az egységes alapkiképzési program résztvevői tanulnak kézigránátot hajítani. Először azt gyakorolják, hogyan ugorjanak ki a harcárokból, majd, ha ez magabiztosan megy, vakgránáttal dobnak, majd egy P1-es, éles támadógránátot kezelnek” – tájékoztatott Győri törzsőrmester.

Gránátdobás a robbantókertben

Szolnoki kézigránátdobó gyakorlatuk kirobbanó sikert aratott az egységes alapkiképzésükön résztvevő közkatonák körében. A foglalkozást az MH Krause Lajos 3. Területvédelmi Ezred MH 25. Keresztényszigethy Sándor Területvédelmi Zászlóalja tartotta számukra június 28-án. Készítette: Blénesi Csaba, Sin Bettina, Szűcs László, Tanka Balázs.

A veszélyes robbanófegyverek kezeléséhez magabiztosság szükséges, hiszen a szállításbiztosítót megfelelően kell kihúzni, és a gránátot szorosan kell tartani a dobásig. Bár egyesek félnek, a legtöbb katona élvezi a feladatot.

Mózes Bernadett közkatona a tapasztalatairól és tartalékosnak való jelentkezéséről beszélt.

„A Dunakanyar környékéről, Szobról érkeztem, jelenleg a tízhetes alapkiképzést végzem. A csapatban való együttműködés nekem nagyon tetszik, az állóképesség fejlesztése is fontos volt számomra, többek között ezért is jelentkeztem tartalékosnak. Civilben fitneszversenyző és fotográfus vagyok. A feladatot illetően reggel izgatott volt az egész állomány, de alapos felkészítést kaptunk, s a gyakorlott kiképzők jelenléte megnyugtat mindenkit” – mondta.

Kép: hmzrinyi.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek