Futball-láz, Kiss Tibi és kézműves vásár is lesz az idei Tiszavirág Fesztiválon Szolnokon

Megosztás

Bár a hivatalos honlapon még feltöltés alatt áll az érkező fellépők listája és a főbb információk, a Szol24 igyekezett összeszedni a legfontosabb, már publikus tudnivalókat az idén június 19. és 22. között megrendezett 17. Tiszavirág Fesztiválról.

„Remek magyar borok, pálinkák, sörök, lepények, kürtöskalács, Illatozó mangalicacsülök és sok egyéb ínyencség gondoskodik a széles választékról” – írják a Facebookos esemény leírásában. Itt egyből kiemelik, hogy a labdarúgó válogatott június 19-i mérkőzését kivetítik, hogy együtt szurkolhasson Szolnok a továbbjutásért, a nemzeti csapat aznap Németország ellen játszik majd a csoportkörben.

Közép-Magyarország legnagyobb ingyenes, kulturális rendezvénye több, mint egy zenei fesztivál a Tisza partján. Ezt bizonyítja, hogy idén egy Kézműves Vásár is vár ránk: a helyi kézművesek alkotásait fedezhetjük fel, egyedi ékszerek, kézzel készült dísztárgyak, illatos szappanok…

Emellett június 19-én, az első nap Szolnokra érkezik az Aranyakkord. Ez Kiss Tibi és Vastag Gábor hobbiprojektje, „olyan maradék dalok gyűjteménye, amiket kiköpött magából a kanapé, de még nem fértek be sehova.”

Feltűnik Bob Wayne, aki az amerikai blues és country zenei világ egyik különleges alakja egyenesen Seattle-ből. Itt lesz továbbá Szűcs Krisztián, a magyar alternatív zenei szcéna egyik meghatározó alakja, aki a Heaven Street Seven (HS7) zenekar frontembereként vált ismertté, a Magashegyi Underground, az Egyesült Királyságból Martin Harley énekes-dalszerző, a Mandalamarra nevű folk-rock zenekar és az olasz Raquel Romeo.

Ez persze koránt sem a fesztivál teljes programja, valószínűleg sok név kerül még bejelentésre. Érdemes lesz figyelemmel követni a következő napokat.

Kép: szolnoktersegiprogramok.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek