Békéscsabára szerveztek kirándulást a látássérülteknek

Megosztás

Május végén szervezett kirándulást Békéscsabára a Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete. Az utazás során felkeresték a helyi nevezetességeket, összesen 15-en vettek részt a programon.

Az utat vonattal tették meg, ezt követően a városba érkezve délelőtt meglátogatták a Gabonamúzeumot, ahol a régi paraszti mindennapok, és a gabonatermesztés- és feldolgozás eszközeivel ismerkedhettek meg. Itt különböző tárgyakat is kézbe vehettek, elsősorban olyanokat, amik nem szúrnak vagy vágnak. Emellett megismerkedhettek a “A gabona tárolásának és feldolgozásának története az őskortól napjainkig” című kiállítással is.

“A belvárosban kaptunk egy kellemes étteremben bőséges ebédet és finom limonádét, ebéd után pedig a szoborsétányon jártunk” – részletezték a kirándulás élményeit bejegyzésükben.

A szoborsétányt követően a Munkácsy Emlékházba látogathattak el amit még 1994-ben, Munkácsy Mihály születésének 150. évfordulója tiszteletére nyitott meg Békéscsaba város vezetősége. Itt a korabeli bútorokkal és használati tárgyakkal ismerkedhettek, festmények között pedig izgalmas előadást hallhattak a tárlatvezetőtől a híres a festőművész munkásságáról és életéről.

A teljes beszámolót itt olvashatják:

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek