Dizejnárdrogokkal kereskedhetett a Fidesz tiszabői jelöltje

Megosztás

A 24.hu írta meg, hogy bűnszövetségben elkövetett, új pszichoaktív anyaggal való visszaéléssel gyanúsítják a Fidesz-KDNP tiszabői önkormányzati képviselőjelöltjét, Blága Lászlót. Tiszabőn elég nagy a kavarodás a kampányban, először Mága Zoltán öccsét akarta leszedni a tábláról a helyi kormánypárt, majd később kihívója váratlanul visszalépett.

A 24.hu úgy ír, Blágát tavalyelőtt októberben vették őrizetbe, még előzetes letartóztatásban is volt. „A lapunk által megismert nyomozati iratok szerint Blága rendszeresen, több alkalommal, a büntető törvénykönyvben meghatározott új pszichoaktív anyagot értékesített lánya és annak férje segítségével Tiszabőn”. Utóbbi két szereplőt a hatások szintén letartóztatták.

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség szerint eddig tizenhárom személyt gyanúsítottak meg, vádemelés ideén várható. Blága László meglehetősen szűkszavú volt, amikor telefonon keresték az esettel kapcsolatban, bontotta a vonalat.

Szintén megkeresték a térség országgyűlési képviselőjét, F. Kovács Sándort, azt ígérték, ha válaszol, frissítik a cikket.

Blága egyébként jó eséllyel tagja lehet a következő képviselőtestületnek, 2014-ben már megválasztották. Öt évvel később lecsúszott a befutó helyekről, de egy képviselő kiesése után ismét bekerült.

Ahogy megírtuk, Tiszabőn zajlik az élet rendesen: Novák Csaba, Mága Zoltán hegedűművész öccse függetlenként indult volna a Fidesz-KDNP által támogatott Biró Zoltán ellen Tiszabőn. Ez már önmagában érdekes, ám valaki kiszivárogtatta és elküldte a polgármesterjelölt bizalmas orvosi adatait a választási bizottságnak, sőt, a jelenlegi kormánypárti vezető is a férfi mentális állapotára hivatkozott a Kúriánál. Mága testvérének akadályoztatása azonban nem úgy sült el, ahogy tervezték, Bíró Zoltán vissza is lépett a jelöltségtől.

Kép: Blága László Fb

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek