A vízóracsere költségei kapcsán kerültek vitába egy fegyverneki sorház lakói a szolgáltatóval

Megosztás

A problémát az okozza, hogy társasházakként kezeli a házakat a szolgáltató, ezért úgy vélik, a lakóknak kell állniuk a több tízezer forintos cseréket.

A Szoljon.hu portál számolt be arról, hogy vita alakult ki a szolgáltató és a lakók között a fegyverneki Hársfa utcában, ahol a nyáron a vízvezetékrendszer felújítása kapcsán új vízórákat szereltek fel.

“A TRV Zrt. négy lakásonként főmérőket helyezett ki házaknál, és azt mondták, hogy a mi mérőóráink mellékórák, ezért mi, lakók cseréljük ki a lejártakat a saját költségünkön” – magyarázta a helyzetet a lapnak a szóban forgó utcában lakó, önkormányzati képviselőként is dolgozó Molnár Barna.

A képviselő szerint igen fenyegető hangnemű levelet kaptak a lakók, amelyben felszólították őket, hogy 15 napon belül cseréljék le a saját mérőóránkat, mert különben lekorlátozzák a vizet.

“Valamikor ezek társasházak voltak, ebből adódik a legnagyobb probléma” – magyarázta a helyzetet a portálnak Tatár László polgármester. Mint elmondta: mivel korábban problémák adódtak abból az eltérő fogyasztások miatt, hogy a vízdíjakat közös költségként szétosztva fizették, ezért kialakítottak külön-külön mérőpontokat.

Most ezeknél jött el a csere ideje, a költségek kapcsán viszont nincs egyetértés: “A lakók úgy gondolják, hogy ez az óra főmérőként van nyilvántartva a szerződésükben, ez alapján fizetik a vízdíjat. A szolgáltató viszont azt mondja, hogy az ő szabályzata szerint ezek a 16-os kis csöveken lévő órák, almérők” – mutatott rá a fegyverneki városvezető, aki megjegyezte: akár 40-50 ezer forint is lehet a csere költsége, s az ügyet “már főmérnöki és igazgatói szinten” próbálják megoldani.

Forrás és további részletek: szoljon.hu

Kapcsolódó cikkek