Dr. Hauk Istvánra emlékeztek egy róla szóló könyv megjelenésével is

Megosztás

A szolnoki középkorúak és az idősebb korosztály előtt nem ismeretlen dr. Hauk István fül-orr-gégész osztályvezető szakorvos. Korának meghatározó orvosa, szaktekintélye volt. Előtte tisztelegtek egy tudományos ülésen.

A Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet Tudományos Bizottsága és a Szolnoki MÁV Kórház és Rendelőintézet Tudományos Bizottsága dr. Hauk István születésènek 113. évfordulója alkalmából emlékülést tartott a minap a vármegyeháza dísztermében.

– Tisztelgünk Jász-Nagykun-Szolnok vármegye kiemelkedő fül-orr-gégész szakorvosai előtt – mondta dr. Berkó Attila főispán a dr. Hauk István születésének 113. évfordulója alkalmából tartott emlékülésen. A kiváló szakemberről dr. Nagy Imre főorvos írt könyvet, amelynek bemutatóját is a rendezvényen tartották. A könyv egyfajta körutazást tesz a vármegyei egészségügyben, segítségével eljuthatunk Szolnokon kívül a korábbi másik két fül-orr-gégészetre: Jászberényre és Karcagra is.

Az ülésen jelen volt többek között dr. Hauk Dóra és dr. Hauk István is, mindketten édesapjuk örökét viszik tovább az orvoslásban.

Forrás: Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal Facebook

Kapcsolódó cikkek