Baleset a 31-es főúton, kigyulladó növényzet Kengyelnél és Mezőtúrnál

Megosztás

A hatalmas hőség megteszi negatív hatását, figyelmetlenebbek, felelőtlenebbek vagyunk, a száraz növényzetnek pedig elég egy szikra vagy egy eldobott csikk és máris felgyullad.

Mintegy ezer négyzetméteren fasor aljnövényzete és bokros terület égett a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Kengyel külterületén. A tiszaföldvári önkormányzati és a kengyeli önkéntes tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámokkal körülhatárolták és eloltották a tüzet. Jelenleg utómunkálatok folynak.

Közben több mint egy hektárnyi területen akácos erdősáv aljnövényzete és több akácfa, valamint bozótos is ég Mezőtúr közelében, ami veszélyeztet egy napraforgótáblát. A város hivatásos tűzoltói két vízsugárral és kéziszerszámokkal körülhatárolták a tüzet. Sok farönk jelentősebben beizzott, ezért elhúzódó munkálatokra kell számítani. A helyszínre várják az áramszolgáltató munkatársait, mivel a villamos vezetékek nagyon alacsonyan vannak.

A közlekedésben is akadnak gondok. Árokba csúszott egy motorkerékpáros Maglódon, a 31-es főút Jászberényi úti szakaszán, a 27-es kilométerszelvénynél. A gyömrői önkéntes tűzoltók áramtalanítják a bajba került járművet. A balesethez a társhatóságok is kiérkeztek, félpályás útlezárás mellett dolgoznak. (Baleset-info)

A borítókép illusztráció.

Kapcsolódó cikkek