PSZ: Az iskolák nagy része alkalmatlan a nyári hőségben való tanulásra

Megosztás

Nem tetszik a szakszervezetnek a tanév meghosszabbításának ötlete, a Belügyminisztérium Szlovákiával példálózik.

Mint arról korábban írtunk, a kormány rendelettervezete meghosszabbítaná a téli és a tavaszi szünetet is a nyár kárára, a tanítás így június 21-ig tartana jövőre.

A PDSZ szerint a kormány csak spórolni akar a téli fűtésen. A nyári kánikula viszont szerintük nem alkalmas a tanításra, mert az iskolaépületek nagyja alkalmatlan arra, hogy a nyári melegben tanítsanak bennük. Emellett arra is rámutattak, hogy így a középiskolákban egyszerre kellene érettségiztetniük és tanítaniuk a tanároknak, ha jobban belecsúszik a tanév a nyárba – írja a 444.hu.

A Magyarországgal azonos klimatikus fekvésű Szlovákiában június 30-ig tart a tanítás, és ez ott sem okoz gondot, válaszolta Belügyminisztérium az előbbi aggályra – tudtuk meg az RTL Híradójából.

A belügy azt is elmondta, hogy az iskolaépületek energetikai fejlesztésén folyamatosan dolgoznak, illetve hogy a Nemzeti Pedagóguskar kérésére a beiratkozást két nappal eltolják, a szóbeli érettségi vizsgákra pedig három napot biztosítanak, hogy a tanároknak ne kelljen egyszerre órákat tartaniuk és érettségiztetniük.

(via 444.hu)

Kapcsolódó cikkek