Kirúgtak egy fiatal történelemtanárt az érettségiztetési idő közepén, szakszervezeti tagsága és tiltakozása lehet az ok

Megosztás

Ilyenkor valószínűleg nem fontos a “gyermekek érdeke”, újabb példastatuálásnak lehetünk tanúi. A hivatalos indoklás persze teljesen más, szakmailag nem elég elkötelezett a fiatalember, legalábbis a munkáltató szerint. Az nyilván véletlen, hogy aktív résztvevője volt a tanártiltakozások szervezésének.

Azonnali hatállyal kirúgtak egy fiatal történelemtanárt Balatonalmádiban, akinek most érettségizik az osztálya – írja a 444.hu. A lap szerint az érintett Milkovics Márton a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) tagja, és aktív szervezője volt a helyi tanártiltakozásoknak, de az nem világos, hogy emiatt rúgták-e ki a Magyar-Angol Tannyelvű Gimnázium és Kollégiumból (DLSB).

A hivatalos indoklás ugyanis úgy szólt, hogy

szakmai minősítése 2 százalékkal elmaradt a központilag előírt szinttől.

A 444 szerint a szakmai elkötelezettséget értékelő szempontra kapott rendkívül alacsony pontszámot, így jelenleg a tankerület egyik iskolájában sem taníthat, miközben nemrég született gyermek, felesége pedig, aki szintén tanár, gyeden van otthon. Diákjai a lap szerint szeretik Milkovicsot, lelkesnek és odaadónak tartják, és amikor kiderült, hogy távoznia kell, a diákok és a tantestület is „Mi vagyunk a Grund”-ot énekelve állt neki sorfalat.

Eltávolítása hátterében azt setjik, hogy a sztrájkok egyik mozgatórugója volt, és

az eltávolításáról szóló döntés központi utasítás volt, amivel a diákok szerint még az intézményvezető sem értett egyet.

veszprémkukac.hu-nak a gimnázium titkársága ugyanakkor tagadta, hogy az ügyről a közösségi médiában megjelentek igazak volnának.

A tanár az írásbeli történelemérettségiket még kijavította, de az nem világos, hogy a szóbelin ki fogja vizsgáztatni diákjait.

Kapcsolódó cikkek