LMP: A szociális dolgozók is ugyanúgy megérdemlik a béremelést

Megosztás

Ha nem akarjuk, hogy teljesen kiüresedjen a szakma, akkor azonnali béremelést kell adni a szociális munkásoknak és megfelelő munkakörülményeket kell biztosítani számukra – áll a zöldpárt közleményében.

Ezen felül meg kell adni nekik az egyszeri bruttó 500 ezer forintos kiegészítő jutalmat, amit a mai napig nem kaptak meg a pandémia alatti kiemelkedő munkájukért.

A Belügyminisztérium keddi bejelentéséből kiderült, hogy júliustól 18 százalékkal emelkedik az ápolók és az egészségügy nem gyógyító területein dolgozók alapbére. Kétség nem fér hozzá, hogy ennél jóval nagyobb emelést is megérdemelnének az érintett munkavállalók, ugyanakkor elfogadhatatlan, hogy a szociális dolgozók megint kimaradtak a béremelésből.

A szociális dolgozók pótolhatatlan munkát végeznek nap mint nap. Nem csupán elkötelezetten látják el feladatukat, de ezzel elvégzik azokat a feladatokat is, amiket az államnak kellene.

Felháborító, hogy a szociális ágazatban dolgozók nem csak az országos szinthez képest kapnak megalázó bért, de már saját ágazatukban is folyamatosan leszakadásban van az anyagi megbecsültségük.

Hohn Krisztina,
az LMP népjóléti és családügyi szakszóvivője

Kapcsolódó cikkek