Csak egy 92 éves hölgy nem ült fel a paplannal csalónak, a többi idős ember viszont igen

Megosztás

A valós árnál jóval drágábban ágyneműszettet kínált idős embereknek egy nő. A Szolnoki Járási Ügyészség a bűncselekmény felismerésére idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat egy 40 éves Fejér vármegyei nővel szemben.

A vádirat szerint a 40 éves Fejér vármegyei lakhelyű nő 2020 augusztusa és 2021 májusa közötti időszakban önmagát esetenként változóan egészségügyi dolgozónak, kuratóriumi tagnak, nyugdíjfolyósító alkalmazottjának, önkormányzati dolgozónak, nyereményjáték lebonyolítójának kiadva 75 és 95 év közötti idős embereket tévedésbe ejtve csalt ki összesen több mint 3 millió forint készpénzt.

A vádlott arra hivatkozva, hogy a sértettek nyereményjátékon nyertek vagy nyilvántartás alapján arra jogosultak esetenként mintegy 9000 forint, 18.000 forint – illetőleg egy esetben 48.000 forint – valós forgalmi értékű, általa prémium minőségű szettként vagy gyógyászati segédeszközként jellemzett ágyneműszetteket kínált „kedvezményes áron történő megvételre” az időskorú sértetteknek.

Az időskorú 16 sértett közül egyedül egy 92 éves hölgy nem hitte el a vádlott által kitalált történetet, a további 15 sértettől 70.000 és 633.000 Ft közötti összegeket csalt ki az elkövető, valamint az egyiküket – annak ingatlanába bejutva – meg is lopta.

Az ügyészség a vádiratában börtönbüntetés és pénzbüntetés kiszabására, vagyonelkobzásra valamint a közügyek gyakorlásától való eltiltásra tett indítványt.

Az ügyben a Szolnoki Járásbíróság fog döntést hozni, közölte dr. Lánczi Rajmund, csoportvezető ügyész, helyettes sajtószóvivő (Szolnok Járási Ügyészség).

A képet a nyomozó hatóság készítette.

Kapcsolódó cikkek