Látványos visszaesést produkált a belföldi turizmus

Megosztás

Főleg azok spórolnak a turizmuson a KSH kimutatása szerint, akik egyébként is az olcsóbb helyekre mennének.

Hiába jön több külföldi turista Magyarországra, mint tavaly, a magyarok annyira nem utaznak, hogy az a teljes szektor számait lehúzza. Márciusban 5,8 százalékkal kevesebb vendég érkezett, és 9 százalékkal kevesebb éjszakát töltöttek el az ország kereskedelmi szálláshelyein, mint egy évvel korábban – számolt be róla a Központi Statisztikai Hivatal, amelynek adatait a HVG szemlézte.

Külföldiek 1,4 százalékkal többen érkeztek, és 1,2 százalékkal több éjszakát töltöttek el itt. A magyarországi vendégek száma viszont 11, a vendégéjszakáiké pedig 17 százalékkal zuhant egy év alatt – jól látszik, nem annyira a nagyobb utazásokra akarnak költeni az emberek.

Főleg azok spórolnak a turizmuson, akik egyébként is az olcsóbb helyekre mennének: a szállodákban csak 13 százalékkal esett vissza a belföldi vendégek száma, a panziókban viszont 27, a közösségi szálláshelyeken 29 százalékos visszaesést mért a KSH.

A legnépszerűbb környék változatlanul Budapest és a Közép-Duna-vidék, a magyarok 25, a külföldiek 68 százaléka ide utazott.

(via hvg.hu)

Kapcsolódó cikkek