Hatszor volt büntetve, három büntetőeljárás folyik vele szemben, ez sem tartotta vissza a kőteleki tolvajt

Megosztás

A Szolnoki Járási Ügyészség lopás bűntette miatt indítványozta annak a 40 éves kőteleki férfinek a letartóztatását, akit 6 jogerős büntetés és 3 büntetőeljárás sem tartott vissza attól, hogy újabb bűncselekményt kövessen el.

A rendelkezésre álló adatok szerint a 40 éves férfi március 18. és 2023. április 16. napjai között egy kőteleki ingatlanból – miután a kerítést megbontotta, és a lakóház ajtaját kifeszítette – ellopott egy főzőlapot, 2 darab akkumulátort, 3 darab hangfalat, légpuskát, számítógépes alkatrészeket, horgászbotokat, horgászfelszereléseket, míg az udvarról 1 darab grillsütőt, melyek értéke összesen 1.260.000 forint volt. A főzőlapot és a hangfalat a rendőrség megtalálta és lefoglalta a férfinél.

A férfit már hat alkalommal ítélte el a bíróság, főként vagyon elleni bűncselekmények miatt, e bűncselekményét úgy követte el, hogy jelenleg is három másik büntetőeljárás folyik vele szemben.

A járási ügyészség indítványában hivatkozott arra, hogy többszörösen büntetett, jelenleg is több büntetőeljárás hatálya alatt álló férfi esetében a kiszabható büntetés nagyságára is figyelemmel, fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, valamint arra figyelemmel, hogy az ellopott tárgyak egy része került csak elő, a még fel nem talált dolgok elrejtésével a férfi a bizonyítást is megnehezítheti.

Az ügyészség az indítványában hangsúlyozta azt is, hogy a többszörösen büntetett, állandó munkahellyel, rendszeres jövedelemmel nem rendelkező férfi esetében a bűnismétlés veszélye is fokozottan fennáll.

A nyomozási bíró az ügyészség indítványát megalapozottnak találta és április 21-én elrendelte a férfi letartóztatását.

A bíróság döntését a gyanúsított és a védője is tudomásul vette, így az végleges, közölte dr. Ocsovai Ágnes főügyészségi ügyész, sajtószóvivő (Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség)..

Az eset kapcsán a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság ezt a tájékoztatást adta.

Fotó: police.hu

Kapcsolódó cikkek