A borsodi kisbolt, ahol kenyeret adnak a rászorulóknak

Megosztás

A tiszatarjáni Balogh ABC ahelyett, hogy kidobná az előző napról megmaradt kenyeret és péksütit, inkább kiteszi egy rekeszben, hogy így segítsen a környékbeli rászorulóknak.

A Tiszatarjánban található vegyesbolt tiszteletreméltó akciót hirdetett a napokban. A közösségi oldalon közzétett felhívás szerint a Balogh ABC az előző napról megmaradt kifogástalan minőségű – nem penészes és nem száraz – pékárut kiteszi a bolt bejárata elé egy rekeszben. Mint írják, akinek szüksége van rá, az nyugodtan vigyen belőle, de azt nem szeretnék, ha azért vinné el valaki, hogy szétszórja az úton!

Az önzetlen segítség manapság egyre ritkább, de a bolt tulajdonosa, aki egyben az ötletgazda is, arra buzdít mindenkit, ha megteheti, próbáljon hasonló módon segíteni a nehéz helyzetbe került családoknak.

“Sajnos arra nincsenek erőforrásaink, hogy ezt a segítségnyújtást kiterjesszük. De nagyon szívesen vesszük, ha valaki szeretne beszállni és hasonló módon segíteni a nehéz helyzetbe került családoknak. Bízunk benne, hogy ezt a kezdeményezést máshol is folytatni fogják valamilyen formában.” – olvasható a Balogh ABC közösség oldalán.

Kapcsolódó cikkek