A Gerje-patakot meg kell menteni a további szennyezéstől!

Megosztás

Az LMP – Magyarország Zöld Pártja petíciót indít a Gerje-patak megmentéséért, ezzel párhuzamosan írásbeli kérdést is benyújt az illetékes minisztériumhoz arról érdeklődve, a kormány mit tesz annak érdekében, hogy a közeli szennyvíztisztító soha többet ne szennyezhesse el a patakot.

A Gerje-patak minden bizonnyal a közeli szennyvíztisztító működése miatt a ceglédberceli horgásztavaknál habzik legerősebben. Jellemző a szennyezés mértékére, hogy a gyalogoshidat is ellepte a hab.

A LMP – Magyarország Zöld Pártjának helyi politikusa, Földi Áron azonnal bejelentette az esetet a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóságnál. A szennyezés nem egyedülálló eset, a helyiek rendszeresen panaszkodnak a bűzre, és az is tapasztalat, hogy nagyobb esők idején a szennyezett víz a patakba ömlik, mert a szennyvíztisztító nem bírja a terhelést.

Ezért az LMP – Magyarország Zöld Pártja írásbeli kérdéssel fordul az illetékes minisztériumhoz és petíciót is indít a Gerje-patak megmentéséért.

Mint azt megírtuk, a Gerjén a napokban hatalmas hab jelent megy egy szakaszon, a hírt aztán felkapta az országos média is.

Fotó: A KÖD jelenti Facebook

Kapcsolódó cikkek