A magyarok 70 százaléka negatívan ítéli meg az ország gazdasági helyzetét

Megosztás

A magyarok közel fele elégedett a kormány háborúra adott reakciójával, ami kevesebb, mint fél évvel ezelőtt. Az EU háborús intézkedéseivel szintén országunk polgárainak fele ért egyet, továbbá a kétharmaduk támogatja a tagállamok közötti közös energiapolitikát. Háromnegyedünk véli úgy, hogy az ukrajnai háborúnak súlyos pénzügyi következményei vannak, amivel több mint tíz százalékkal felette vagyunk az uniós átlagnak.

A magyarok legsúlyosabbnak ítélt problémái az áremelkedés, az infláció és a megélhetés költségei. A fél évvel ezelőtti 56 százalékról 70 százalékra nőtt azok aránya, akik negatívan ítélik meg Magyarország gazdasági helyzetét, míg az EU-s államok önértékelése javult az elmúlt időben.

Az energiahelyzetet a lakosság inkább az EU problémájának tartja, és csak másodsorban Magyarországénak. Az is kiderült, hogy a saját energiafogyasztásának csökkentése érdekében tízből nyolc magyar tett lépéseket, ami 9 százalékpontos növekedés a nyári eredményekhez képest, ráadásul mindjárt beéri az uniós átlagot.

Forrás:444.hu

Kapcsolódó cikkek