Elképesztő: véletlenül a beteg másik térdébe tették a protézist a műtétnél

Megosztás

A kórházban a jobb térde helyett a balt operálták meg, a hibára csak akkor derült fény, amikor a páciens felébredt az altatásból. Az intézmény elnézést kért a hibáért, de érthető módon a megműtött férfi számára ez igencsak kevés.

Nem csak a magyarországi egészségügyben történnek csodák.

Egy beteg férfi 2019 májusában azért került a nyitrai kórház műtőasztalára, hogy a jobb térdízületét műízületre cseréljék. Ám az orvosok tévedésből a jobb lába helyett a balba ágyazták be a protézist. A beteg csak azután jött rá a tévedésre, hogy felébredt az altatásból – írja a Parameter.

A kórház elnézést kért a hibáért, de az idős férfi ezzel nem elégedett meg. A férfi azt szeretné, ha a kórház 65 ezer euró kártérítést fizetne a látványos hibázásért. A kórház túlságosan nagynak tartja az összeget. A beteg ügyvédje a már folyamatban lévő perben rámutatott, hogy a műtétet végző három orvosnak az eset idején nem volt tanúsítványa.

A bíróság egyelőre még nem döntött az ügyben. A kórház egyébként azzal védekezik, hogy bár tévedtek, de azért a beteg bal lába sem volt egészséges, előbb-utóbb azt is meg kellett volna műteni.

Kapcsolódó cikkek