Két éven át más nevében értékesített közel 20 tonna fémhulladékot

Megosztás

A Karcagi Járási Ügyészség személyes adattal visszaélés vétsége, és hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt emelt vádat azzal a 40 éves püspökladányi férfivel szemben, aki egy karcagi MÉH-telepen rendszeresen más nevében értékesítette a fémhulladékot.

A vádirat szerint a 40 éves püspökladányi férfi 2018 szeptemberétől 2020 októberéig, mindösszesen 32 alkalommal úgy értékesített 19.598 kg fémhulladékot egy karcagi telephely részére, hogy ahhoz hamis meghatalmazást használt fel.

A hamis meghatalmazáson a férfi élettársa fiának adatai szerepeltek, és az egyes értékesítések során kiállított vételi jegyek, és mérlegjegyek is valótlanul az ő adatait tartalmazták.

A NAV Bevetési Igazgatósága 2022 októberében fémkereskedelmi ellenőrzést tartott a hamis meghatalmazáson szereplő lakcímen, továbbá a NAV Adó- és Vámigazgatósága decemberben ügyfélként hallgatta meg a vétlen férfit.

A 40 éves férfi a fémkereskedelmi eljárásban később feltárta a valóságot, és elismerte, hogy élettársa fiának nevében, az ő tudta nélkül adta le a fémhulladékot.

Az ügyészség a vádiratában, gyorsított eljárás keretében, pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.

Az ügyben a Karcagi Járásbíróság fog döntést hozni, közölte dr. Kozma Péter vezetőhelyettes ügyész, helyettes sajtószóvivő (Szolnoki Járási Ügyészség)

Kapcsolódó cikkek