Elképesztő eset egy szolnoki pékségben: Leköhögtem a kiflit, maradhat?

Megosztás

Súlyos élelmiszer-biztonsági és higiéniai hiányosságok miatt azonnali hatállyal felfüggesztette egy pékség működését a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal – a hasonló hírekhez már egészen hozzászokhattunk, de mi van akkor, ha nem a színfalak mögött van gond a higiéniával?

Egy férfi tette közzé történetét egy olyan esetről, amikor egy Szolnokon működő pékségben úgy döntött, hogy eleget látott, inkább lemond a pékáruról és más élelem után néz:

“Ma először, de utoljára vásároltam a XY pékségben. Sajnos a nevét nem tudtam leolvasni a pult mögött lévő “kedves” hölgynek, de nem a megnevezhetetlen színű haja miatt…Hanem mert szegény a köhögéstől fulladozott, (a sorban állva percek óta hallgatva) amit a kezével a szája elé téve tompított… És ezek után a frissen megsült pékcuccokat kézmosás nélkül, a csupasz két kis dolgos kezével ügyesen a helyükre is tette minden szégyenérzet nélkül 🤢 Köszönöm, nem kérek 😁

A hozzászólok egy része azzal próbálta “megnyugtatni” a felháborodott vásárlót, hogy jobb, ha nem tudja, mi mindenen megy keresztül az a szerencsétlen kenyér, amíg az asztalunkra kerül. Amit az üzletben lát, az csak egy szelete a megpróbáltatásoknak. Mások azt gondolják, hogy ilyen esetben minimum maszkot és kesztyűt kellene hordania az eladónak, de valaki egészen odáig megy, hogy ez bőven elég indok egy panaszlevélre. A kommentelők empatikusabb csoportja arról ír, hogy teljesen megérti azokat, akik betegen is dolgoznak, mivel a táppénz ideje alatt nevetséges fizetést kap a munkavállaló, ha egyáltalán van lehetőség betegszabadságra menni.

Kapcsolódó cikkek