Leépítésre készülnek a Szolnok Tv-nél

Megosztás

Legalább 12 fős létszámcsökkentésre készülnek az önkormányzati tulajdonban lévő Szolnok Tv-nél, értesült lapunk megbízható forrásokból.

Információink szerint a legutolsó elképzelések alapján öt alkalmazottat és hét vállalkozót küldenek el, illetve jelentősen csökkentik a készülő műsorok számát. Az MTVA-szerződést is lazítják.

Teszik mindezt azért, mert a megszorítások miatt jelentősen csökken a tévé költségvetése, így aztán nem tudják a jelenlegi stábot fenntartani.

A tévénél megy a találgatás, hogy kit küldenek el, merthogy állítólag már elkészült a lista a városházán.

Egy ember egyébként már el is ment (vagy küldték el) a tévétől, egy ismert riporterről van szó, ő vállalkozóként dolgozott.

Az érdekes ebben a történetben még, hogy állítólag egyetlen másik önkormányzati cégnél sem lesz leépítés, csak a Szolnok Tv-nél.

Felröppent annak a híre is, hogy magánosítják a tévét, de ennek lehetősége jelen pillanatban nincs benne a levegőben, de informátorunk szerint ezt egyébként megfontolták.

A magánosítás már korábban is felmerült, mégpedig a Bóka Éva vetette fel, hogy sokba kerül a tévé, privatizálni kellene.

Legutóbb pedig Ligeti József vetette fel, hogy magánkézbe kellene adni, mondta lapunknak Miskolczi László volt alpolgármester. A momentumos képviselő ezzel kapcsolatban azt mondta, hogy szerinte a Fidesz arra használja az ellenzékből kilépett képviselőket, hogy a kényelmetlen fideszes javaslatokat magukévá tegyék, és azokat beterjesszék. Így a Fidesz mentesül a politikai felelősség alól.

Így járt ő maga is, amikor teljesen szabálytalanul Bóka Éva előterjesztésére szavaztak az ő alpolgármesteri posztjának megszűntetéséről, holott ilyen horderejű beterjesztést csak a polgármester tehetett volna meg.

A magánosítás egyébként indok lehetne arra, hogy fideszes kézbe kerülhessen a helyi tévé, így elveszítené közszolgálati jellegét. Ha pedig így történne, akkor nem kellene megszólaltani az ellenzéket, sőt, inkább ekézni lehetne őket, ahogy azt más fideszes orgánum is teszi vagy finoman vagy durván. Ez pedig jelentősen rontaná a választások előtt az ellenzék megszólalási lehetőségeit.

Úgy tudjuk, az ellenzéket nem kérdezték meg a Szolnok Tv-vel kapcsolatos tervekről.

A költségvetésről, illetve a Szolnok Tv költségvetéséről is jövő csütörtökön szavaznak, ezt követően információink szerint pénteken értekezleten jelentik be a tévénél, hogy kiknek tágasabb kívül.

Képünkön Pető Dávid, a Szolnok Tv vezetője

Kapcsolódó cikkek