Lemondott az ellenzéki polgármester, mert nem tud tovább küzdeni a NER ellen

Megosztás

Úgy érezte, “a Fidesz és a vele kollaboráló helyiek” teljesen kiüresítették a pozícióját.

Balogh Csaba, Göd ellenzéki polgármestere a Facebook-oldalán jelentette be a lemondását. Azt mondta: „Nem tudok küzdeni a NER-nek a helyi és az országos többsége ellen.” A munkájára büszke, mert szerinte a körülmények ellenére minden tőle telhetőt megtett, de úgy látja, „mostanra a Fidesz és a velük kollaboráló helyiek” teljesen kiüresítették a hatáskörét.

„Sokáig azért tűrtem, mert abban reménykedtem, hogy egy következő választáson én tudom majd kiválogatni azt a képviselőgárdát, akikkel végre tudjuk hajtani a terveinket. De azt látom, hogy a NER módszeresen kikészíti a becsületes embereket. mindig pont akkora létszámban, hogy ne tudjunk érdemben felszólalni ellenük” – fogalmazott.

Balogh a 444-nek azt mondta, hogy a képviselőtestület megosztottsága miatt már nem lehetett vezetni a várost. A 2019-es önkormányzati választások után az ellenzék még 8 helyet szerzett a 12 fős testületben, amivel kényelmes többségük volt. De nem sokkal azután, hogya kormány egyszerűen elcsatolta a Samsung akkumulátorgyárát a településtől, az ellenzéki együttműködés is szétrobbant, a 8 fős frakció fele szembefordult a momentumos polgármesterrel, majd a DK, az LMP és a Jobbik képviselői a Fidesszel együtt nyesegették meg a jogköreit. Előfordult, hogy megpróbálták felfüggeszteni Baloghot, aki szerint ezzel elárulták az ellenzéki összefogást. Elmondta, hogy ez nagyobb visszalépést jelentett, mint a különleges gazdasági övezet kijelölése.

„Ezek az ex-DK képviselők bebizonyították azt, hogy bár országosan a legorbánellenesebbnek tartják magukat, valójában itt helyben bármilyen alkuba belementek a Fidesszel. Ez is azt mutatja, hogy addíg, amíg ott vannak ebben a rendszerben, addig az ellenzéknek esélye sem lesz rendszert váltani, és ugyanúgy kétharmaddal fog bukni a Fidesz ellen” – mondta a lemondó beszédében Balogh.

Balogh civilként folytatná tovább, mert „civilként végre nem kell engedélyt kérnem a NER fideszes és DK-s tagjaitól ahhoz, hogy pert tudjak indítani azok ellen, akik megérdemlik, és meg tudjam védeni magam a hazugságaik ellen. Civilként nem nekem kell majd magyaráznom azt, hogy mi folyik a Samsungban. Civilként végre kimondhatom azt, hogy Magyarországon és Gönön nem működik a demokrácia és az önkormányzatiság”. Szerinte ezeket csak akkor lehetne helyreállítani, hogy a Fidesszel és a DK-val együtt váltanák le a NER-t.

Forrás és további részletek: 444.hu

Kapcsolódó cikkek