Ingyen juthatnak okosórához a Szolnok megyei nyugdíjasok

Megosztás

Az elmúlt évszázadokban a családok életében magától értetődő volt a fizikai közelség, a több generáció együttélése. A közös, nagyobb háztartások egyfajta biztonságot nyújtottak, hiszen a családtagok egyszerűen és gyorsan tudtak gondoskodni egymásról. Idővel azonban évszázados szokások szűntek meg vagy alakultak át azzal, hogy a családok szétszóródtak, és mára már egyre kevésbé jellemző a generációk együttélése.

A Gondosóra program egy országos jelzőrendszerre épül. Feladata, hogy a saját otthonukban élő idős emberek (65 év felettiek) egy egyszerű eszköz segítségével kapcsolatba léphessenek elsődlegesen a Diszpécserközponttal, ahol képzett szakemberek próbálnak segíteni a felmerülő problémákban. Amennyiben a diszpécserek – lehetőség szerint a Gondosórán keresztül jelzést leadó ügyféllel egyetértésben – úgy ítélik meg, hogy a helyzet megoldása a kontaktszemély (rokon, barát, szomszéd) beavatkozását igényli, úgy a korábbiakban már megadott elérhetőségeken a diszpécser felveszi vele a kapcsolatot, aki aztán közvetlen és gyors támogatást, illetve megoldást nyújthat a problémára.

A program részeként megvalósuló szolgáltatás és a jelzőeszköz ingyenes, és Magyarország minden településén, így Szolnokon és környékén is hozzáférhető.

Csak regisztrálni kell az interneten vagy telefonon, és ingyen juthatnak biztonságot jelentő Gondosórához a 65 év felettiek.

Kapcsolódó cikkek