Óriási találmány volt ez a közigszünet!

Megosztás

Megrohanták az emberek a hivatalokat a kéthetes közigazgatási szünet után. Szinte mindenhol hatalmas tömeg várakozott elmaradt ügyének intézésére.

Óriási találmány volt ez a közigszünet – méltatlankodott egy ügyfél az egyik szolnoki kormányhivatalban. – Már december 31-e óta munkanélküli vagyok, most, kilenc nap elteltével tudom csak intézni az ügyemet, arról nem is beszélve, hogy nem tudom, erre a kilenc napra jár-e majd járadék – tette hozzá a szolnoki kormányhivatal foglalkoztatási osztályán sorszámot kérő férfi.

Jókora sor állt a hivatalban, a várakozási idő legalább fél- egy óra volt, az emberek folyamatosan érkeztek a hivatalba, az ügyintézőknek felállni sem volt idejük.

Az idei évre eső kilenc napos szünettel sokan nem kjártak jól, hiszen akinek a járadékában emelkedés állt elő, az is csak most tudta a magasabb összeget megigényelni. A különböző támogatások kiutalása is késik, hiszen nem volt ügyintézés. Jó hír viszont, hogy a magasabb járadékok január 1-től visszamenőlegesen élnek.

A másik kormányhivatalban, a szolnoki Kossuth tériben is óriási tömeg várakozott ügyének intézésére.

– Úgy vélem, nevetséges volt ez a közigazgatási szünet abból a szempontból is, hogy a rezsicsökkentés jegyében hirdették meg, miközben hőmérsékleti csúcsokat döntött az elmúlt napok időjárása, vagyis nem igazán volt hideg. De majd lehet, az lesz februárban, meg márciusban, akkor nem tudom, mit csinálnak majd az illetékesek – mondta egy ügyfél.

Kapcsolódó cikkek