A központi felvételi után hét napig tartó országos sztrájkot hirdet a PDSZ

Megosztás

Január 23-tól kezdődhet az országos munkabeszüntetés. Ezt a Tudásmenet lezárultával jelentették be szombat este.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) a rendkívüli kongresszusának határozata értelmében január 23-tól hét napig tartó országos sztrájkot hirdet.

A bejelentésre az után került sor, hogy A Tudásmenet szombaton felért Budapestre, és nagy tömeg várta a Kölcsey Gimnázium előtt felállított színpadnál.

A felhívás szerint a PDSZ folytatja a munkabeszüntetéseket, és továbbra is érvényben van a gördülő sztrájk meghirdetése. A következő sztrájk a január 21-i központi középiskolai felvételi utáni hétfőtől tart hét napig, hogy a gyerekek ne szenvedjenek hátrányt a felkészülésben. Ehhez minden intézmény és közösség saját megoldásokkal tud csatlakozni. A január 23-i sztrájkot legkésőbb január 16-án 16 óráig be kell jelenteni.

Ez az akció azzal záródik, hogy január 31-re, az egy évvel ezelőtt lebonyolított figyelmeztető sztrájk évfordulójára a PDSZ meghirdeti a Szolidaritás Napját. A PDSZ csatlakozásra hívja a szakszervezeteket, civil szervezeteket és az állampolgárokat – áll a választmány friss közleményében. (via Hvg)

Kapcsolódó cikkek