Érdekel, milyen a kilátás a Megyeri híd legmagasabb pontjáról? Most megláthatjuk – videó

Megosztás

Remek képsorok egy olyan helyről, ahova csak nagyon kevesen juthatnak fel. Nappali és esti fényviszonyok között is megtudhatjuk, mit látni odafentről. Tériszonyosoknak nem ajánlott a videó megtekintése.

A 35 emelet magas Megyeri híd pilonjai az elmúlt napokban 100 méter magas karácsonyfákká alakultak. A díszkivilágítást az M0-ás autóúton haladva lehetett jól látni.

A Magyar Közút TikTok-oldalán most azt is megmutatták egy videóban, hogy milyen látvány tárul az elé, aki felmegy a hídpilon tetejére. A 32. emeletig lifttel lehet feljutni, az utolsó három emeletet már lépcsőkön kell megmászni.

A pilon tetejéről ellátni Budakalászig, Dunakesziig, de szép időben a Pilis és Budapest is látszik. A kommentelők közül többen kedvet kaptak, hogy felmenjenek ők is a pilon tetejére. A Közút azonban gyorsan lehűtötte a kedélyeket: a híd belseje nem látogatható. „Vagy legyetek hídmérnökök nálunk, és akkor szabad az út” – tették hozzá.

December 26-án sötétedéstől másnap hajnalig lehet még megnézni a zöldre festett pilonokat, majd december 30-tól január 1-ig, vagyis a hétvégén újra kivilágítják a Megyeri hidat.

@magyarkozut Csak kevesen juthattak eddig a 100 méter magas Megyeri-híd tetejére. Most @Pécsi Norbert Sándor kommunikációs vezetőnk egy exkluzív bejárást tart nektek, és kívül-belül, mindenhonnan megmutatja nektek nappal és éjszaka is a hidat. #magyarkozut #nekedbe #fyp #megyerihíd ♬ Aesthetic – Tollan Kim

Kapcsolódó cikkek