Eszközfejlesztést ünnepeltek, majd napokra rá átmenetileg bezár az egészségügyi intézmény

Megosztás

Bezár a Városi Egészségügyi Intézmény Gyomaendrődön. Ezt a város polgármestere jelentette be. Az intézmény december 19-től 2023. január 1-ig szabadság miatt zárva tart. Első rendelési nap: 2023. január 2. (hétfő).Helyettesítő intézmény a 25 kilométerre lévő Szarvasi Szakorvosi Szolgáltató Kft., a Szarvas, Szabadság út 11-ben.

Ennyi lenne egy rövidke hír, ha nem lenne ebből a szempontból érdekes, hogy ugyanebben az intézményben pár nappal korábban ne tartottak volna projektzáró ünnepséget, ahol a későbbi bezárásáról szó sem volt.

Szó volt viszont azokról az erőfeszítésekről, miszerint a Fidesz 2010 óta micsoda világra szóló sikereket ért el az egészségügy területén hazánkban.

A 87 millió forintos projekt eszközfejlesztésről szólt, amire potom 2017 óta vártak a településen, és először parkolópályára állították, de jött a körzeti képviselő és átlendítette a holtponton a projektet.

Az átadásról készített 22 perces videóban az országgyűlési képviselő gyakran emlegette a humánerőforrás szükségét, és kijelentette, hogy 2010 óta 4 ezerrel több szakember dolgozik a magyar egészségügyben. Szerinte fontos lenne, hogy ez a folyamat folytatódjon. 

Ehhez képest meglepő, hogy most bezárni kényszerül a központ, és a szerencsétlen betegek mindegy, hogy hogyan, de el kell jussanak Szarvasra. Ha fél lábon, akkor fél lábon.

Hiába hát az eszközfejlesztés, bizony, szakemberek is kellenek az egészségügyi szolgáltatás kellő mértékű ellátásához.

A képviselő persze nem mulasztotta el az uniós szankciók hatásait megemlíteni.

Ezután bemutatták az új készülékeket, amiket a projektben beszereztek. Megtudhattuk, hogy egy 30 éves röntgent sikerült végre újra kicserélni, már csak a nyílászárók és a burkolatok cseréje lenne hátra, és akkor minden nagyon fantasztikus lenne.

Kapcsolódó cikkek