Jeszenszky Zsolt elnézést kért ugyan Baranyi Krisztinától, de tőle is ugyanezt várja

Megosztás

Elnézést kért a polgármestertől a PestiTV nevében, de azt szeretné, ha Baranyi is bocsánatot kérne Szalai Ádámtól, akit ócska propagandistának nevezett.

Szombaton késő este a Facebook-oldalán kért elnézést Jeszenszky Zsolt Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármestertől – számolt be róla a Telex. Mint írta,

„Baranyi Krisztina politikai tevékenységének, ennek során állandósult vádaskodásainak és hisztériáinak bírálata, hazugságainak leleplezése minden esetben jogos. … Ellenben bárkinek a személyét minősíteni – akár seggnyalónak vagy ócska propagandistának nevezzük, akár a külsejével, női mivoltával kapcsolatosan sütünk el gúnyos vicceket – mindig az érvek, az érdemi mondanivaló hiányát mutatja. Egy korábbi műsorunkban Baranyi Krisztinára tett dehonesztáló megjegyzéseinkkel mi is átléptük a jóízlés határát. Bár a Baranyi által közölt, majd a baloldali sajtón vezényszóra végigfutott állításokkal ellentétben az inkriminált mondatok nem tőlem hangzottak el, de a későbbiekben magam is kiálltam mellettük – helytelenül. … Kollégáim, és különösen a magam nevében is ezúton kérek elnézést Baranyi Krisztinától a méltatlan megjegyzésekért.”

Mint ismert, Jeszenszky Politikai hobbista című műsorában, a már megszűnt PestiTV-n még Baranyi 2020-as polgármesterré választása kapcsán volt szó arról, hogy „inkább egy kecskét dugnának meg, mert azt utána meg lehet enni”. A IX. kerületi polgármester ezzel indokolta az ATV-n azt, hogy nem áll szóba a Pesti Srácok munkatársával, Szalai Szilárddal.

Ezután Jeszenszky még rátett egy lapáttal, amikor négy napja azt írta a Facebookon, hogy „ha az ember k@rvának áll, akkor b@szni kell. És ezzel most nem Baranyi Krisztina esetleges korábbi vagy kiegészítő foglalkozására gondolok – vagy volt neki ilyen, vagy nem, ő dolga. Hanem arra, hogy aki politikusnak áll, az bizony kap hideget-meleget. És el kell viselnie. Ha nem bírja, válasszon magának más pályát. Legyen például mosónő… (de ez csak véletlenül jutott eszembe, nem Baranyiról)”.

A műsorvezető szombat esti posztjában a bocsánatkérés mellett azt is írja, hogy reméli, Baranyi hasonló szellemben kér elnézést „Szalai Szilárdtól, és mindazoktól, akik nem osztják az ő politikai krédóját, ezért személyeskedően ócska propagandistának nevezi őket; és azoktól a kerületi képviselő testületi tagoktól – köztük a vele elvileg szövetségben lévő, de más pártokat képviselőktől – is, akiket pedig rendre hülyének, butának, fasisztának, tolvajnak minősít”.

(telex.hu)

Kapcsolódó cikkek