Több kormányablakot is bezárnak az energiaválságra hivatkozva

Megosztás

A szomszédunkban dúló háború és a brüsszeli szankciók energiaválságot okoztak. A sokszorosára megnövekedett energiaárak miatt a kormány 25 százalékos gázfelhasználás-csökkentést írt elő az állami szerveknél, ezért 2022. november 2. és tervezetten 2023. március 17. között egyes, kisebb forgalmú kormányablakokban és okmányirodákban szünetel az ügyfélfogadás – áll a Miniszterelnökség által kiadott közleményben. Azt egyelőre nem tudni, hogy pontosan melyek lesznek a bezárásra kerülő szervezeti egységek.

Hozzáteszik, hogy mintegy 280 kormányablak és okmányiroda november és március között is nyitva tart majd, illetve azt is ígérik, hogy minden járásban és fővárosi kerületben legalább egy kormányablak nyitva tart majd. Az érintett hivatalok munkatársai másik szervezeti egységekben látják el feladataikat.

Ehhez képest már korábban is lehetett tudni, hogy a kormányhivatalok munkatársait december 22 és január 6 között kényszerszabadságra küldi a kormány. Ráadásul még azokat is, akik már elhasználták a rendelkezésükre álló szabadnapokat idén, az ő esetükben megkérdőjelezhető módon a jövő évi szabadságkeretből vonják le a szükséges napokat.

Kapcsolódó cikkek