Elkészült a törökszentmiklósi Klein-ház, de nem nyit ki

Megosztás

Befejeződött a törökszentmiklósi Klein-ház felújítása, de mégsem nyitja meg kapuit. A tavaly ősszel kezdődött beruházás a város újratelepítésének 300. évfordulója alkalmából tartott ünnepségsorozat, és az arra elnyert négyszázmillió forintos pályázati keretösszeg részeként, körülbelül 150 millió forintból valósul meg. A külső és belső festésen túl megtörtént a nyílászárók cseréje, a tető felújítása és az udvar tereprendezése is. A projekt eredeti célja az volt, hogy a város közel 40 civil egyesületének egy többfunkciós teret adjon, ahol alkalom nyílik a bemutatkozásra és az egyes programok megrendezésére.

A 450 négyzetméteres, több helyiségből álló épület az elszabaduló rezsiköltségek miatt nehezen finanszírozható, ezért idén biztosan nem nyit ki – írja a szoljon.hu.

A korábbi elképzelésekhez képest valószínűleg jelentősen visszafogottabb civil élet zajlik majd a felújított épületben. Az egyesületek költözésének is egyik akadálya, hogy nem tervezhető, illetve nem finanszírozható az épület üzemeltetésének kiadása. Így elképzelhető, hogy a kisebb rezsiterhet jelentő késő tavaszi, nyári, és őszi eseményeknek, rendezvényeknek ad majd otthont az épület, melynek az egész éves üzemeltetését, például a megemelkedett fűtési költséget sem az egyesületek, sem az önkormányzat nem tudná ebben az évben előteremteni, hiába történt energetikai korszerűsítés is

– mondta Marsi Péter, a városfejlesztési osztály vezetője.

Kapcsolódó cikkek