Válság: már egy fideszes vezetésű városban is visszalépett a focicsapat a bajnokság további részétől

Megosztás

Igen, mennyire mély lehet a magyarországi válság, ha már fideszes kétharmad mellett, fideszes vezetésű nagyvárosban sincs elég pénz már a focira sem, ami eddig szent tehénnek számított. Igaz, csak az NB III-at érinti a visszalépés Balassagyarmaton.

Amikor néhány hete Vácott történt ugyanez, egy ellenzéki vezetésű városban, természetesen azonnal a városvezetést tették felelőssé első körben. Vajon a közvélemény egy kormánypárti vezetésű városban is ugyanígy kígyót-békát kiabál, vagy itt kizárólag a külső körülmények a felelősek?

Anyagi okok miatt visszalépett a labdarúgó NB III. Közép-csoportjának további küzdelmeitől a Balassagyarmati VSE – írja a klub keddi közleménye.

Hozzáteszik: a Balassagyarmati Városi Sportegyesület eddigi fejlődésének alapját főként azok a gazdasági társaságok biztosították, amelyek az ismert recessziós helyzetben hozzánk hasonlóan fontos döntéseket kell meghozzanak működésük folytatásáról.

„Jelenlegi és korábbi támogatóinknak ezúton is köszönjük az eddigi együttműködést! Köszönjük a BVSE minden, a csapat fejlődésében részt vevő támogató munkáját, és azt, hogy sok felejthetetlen pillanatot élhettünk át! A szurkolók elkötelezett, minden körülmények között kitartó, odaadó támogatása sok fontos helyzetben adott energiát csapatunknak! Bízunk abban, hogy a gazdasági helyzet normalizálódásával újra sporttörténelmet írhatunk Nógrád megye labdarúgó életében!” – áll a klub közleményében.

Balassagyarmat fideszes polgármestere, Csach Gábor a Facebook-oldalán még egyértelműbben fogalmaz: az NB III.-ból való visszalépés oka a támogatói gazdasági kör energiaválság és a várható recesszió miatti takarékoskodása.

Kapcsolódó cikkek