Hét halálos áldozata van a kunfehértói balesetnek – újabb részletek derültek ki

Megosztás

Hétre nőtt a hétfő reggeli Kunfehértónál történt vonatbaleset áldozatainak száma. Az Opel Corsában ülők közül ugyanis senki sem élte túl a balesetet

– mondta a 24.hu megkeresésére Hürkecz Zoltán, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr- főkapitányság szóvivője, aki megerősítette, hogy férfiak és nők is vannak az áldozatok között.

A vonaton utazók közül senki sem sérült meg, azonban a mozdonyvezetőt könnyű sérülésekkel vitték kórházba.

Az MTI helyszínről származó információi szerint voltak emberek az autó csomagtartójában is. Az áldozatok a baon.hu portál értesülése szerint kiskunhalasi szőlőmunkások voltak, akik szüretelni indultak.

A rendőrség felvétele az összeroncsolódott autóról

A kiskunhalasi Balogh család három tagja is elhunyt a hétfő reggeli vonattragédiában, írja a Blikk. Az édesapa, László, felesége, Tímea, és fiuk, Renátó négy másik idénymunkással együtt utazott szüretre.

Baloghéknak négy gyermeke volt, hárman maradtak árván. A testvérek most egymásban tartják a lelket, azt azonban még elképzelni sem tudják, hogyan folytatódik az életük szüleik és testvérük nélkül.

Fotó: MTI/DONKA FERENC

Balogh Noémi, az egyik árván maradt lány azt mondta, a szüleimnél rendesebb és dolgosabb ember nem volt a világon.

Őket csak a család és a munka érdekelte. Az anyukám pár napja csúnyán elvágta a kezét, de így is elment dolgozni, mert nagyon kellett a pénz. Szüreteltek volna, kemény meló, de ők ezt is szerették. Az autóban ülő többi embert nem ismerem, ha jól tudom, ukrán vendégmunkások. Amikor megtudtam, hogy mi történt, a testvéremmel odarohantunk. Soha nem fogjuk elfelejteni azt a látványt. Darabokra tépte a vonat a szüleinket és a testvéremből szinte semmi sem maradt. De erről nem bírok többet mondani

– mondta.

Állítólag Baloghék másik fia, Ricsi már korábban kivitt a földekre autójával több munkást és még egy körrel ő fuvarozta volna ki szüleit is. Az édesapa viszont annyira izgult, hogy időben kiérjen, hogy megkérte Renátót, vigye ki őket.

Így nem vártak meg engem, hanem elindultak. Bárcsak ne tették volna. Akkor még ma is élnének. Renátó nem is akart dolgozni, valamiért lemondta ezt a melót, mintha megérezte volna a bajt. Egyébként körültekintő, jó sofőr volt, soha nem száguldozott. Fogalmam sincs, mi történhetett, hogy nem nézett körül. Talán egy bokortól nem látta a vonatot? Már most annyira nagyon hiányoznak, hogy megszakad a szívem

– fogalmazott a fiú.

A Balogh család nagyon nehéz anyagi körülmények között él, így egyelőre fogalmuk sincs, hogy miből fizetik ki a temetés költségeit.

Kapcsolódó cikkek