Befejezték a Jászberényi Állatkert 343 millió forintos felújítását

Megosztás

Véget ért a Jászberényi Állat- és Növénykert fejlesztésének műszaki átadás-átvételi eljárása. A 343 millió forintos összetett turisztikai és műszaki fejlesztésben az új bejárati épület mellett, többek között állatbemutató helyek fejlesztésére, valamint a kiszolgáló infrastruktúra fejlesztésére fordították.

Az állatkert egy új, 220 négyzetméteres papagájházzal bővült, ahová nemsokára száz, Ausztráliában őshonos papagájfaj fog beköltözni. Továbbá a kajmánok és a vidrák is kaptak egy-egy új szálláshelyet, akárcsak a dámszarvasok.

De nem csak az itt lakó állatokra, hanem a látogatók és dolgozók kényelmére is gondoltak, így megújult az ivóvíz hálózat, az elektromos hálózat és új hűtőházat is kapott a létesítmény, továbbá 1000 négyzetméternyi új aszfaltburkolat létesült a területen.

Budai Lóránt Jászberény polgármestere Facebook oldalán köszönte meg a látogatók türelmét:

Köszönöm a döntéshozók támogatását, a tervező- és a kivitelező cég munkáját, az állatkert dolgozóinak áldozatkészségét, valamint a látogatók türelmét! Külön köszönöm kollégáim mai gyors és precíz munkáját, mellyel emelték az ünnepi rendezvény fényét. Egyben sajnálatomat fejezem ki, hogy az eseményen – meghívásunk ellenére – egyetlen döntéshozó (országgyűlési képviselő, megyei vezető) sem tette tiszteletét.

Kapcsolódó cikkek