Jövő hétre ígéri a pénzt a kormány a benzinkutasoknak – ezúttal betartja?

Megosztás

A független benzinkutasok semmit sem láttak még abból a támogatásból, amit nagyhangú nyilatkozatokban ígért nekik a kormány hónapokkal ezelőtt. Most újabb ígéretet kaptak, ha legalább ez teljesül, nem kellene bezárni a boltot két napra az ünnepi hétvégén.

A Független Benzinkutak Szövetsége (FBSZ) kedden ígéretet kapott a kereskedelempolitikáért felelős államtitkártól, hogy a héten befogadják a támogatási kérelmeiket, jövő héten pedig megkezdődnek a kifizetések is.

A kisebb töltőállomások nagyjából harmadát üzemeltető vállalkozások még nem kapták meg a júliusra járó, literenként húsz forintos állami támogatást. Az FBSZ múlt héten jelezte, hogy tiltakozásul augusztus 19-én és 20-án üzemszünetet tartanak, emiatt félő, hogy a következő napokban pánikvásárlási hullám indul.

Az FBSZ keddi közleményéből nem derül ki, tartják-e magukat az üzemszünethez, de délután 3 órára közgyűlést hívtak össze.

„Szeretnénk köszönetet mondani az államtitkár úrnak, a Minisztériumnak és a kormányzatnak, hogy meghallották segélyhívásunkat” – írják.

„Büszkék vagyunk arra, hogy a MOL NyRt. az első hat hónapban történelme során a legnagyobb nyereségét érte el, örülünk annak, hogy a magyar állam a megnövekedett üzemanyag felhasználás miatt rekord adóbevételt realizált. Ugyanakkor szeretnénk megemlíteni, hogy a kis- és közepes családi vállalkozások az üzemanyag kiskereskedelem területén itthon végveszélybe kerültek, megélhetésük, tulajdonuk sincs biztonságban.” (via 444.hu)

Kapcsolódó cikkek