A tűzoltóknak kötelező spórolni az üzemanyaggal és a légkondicionálót is csak visszafogottan használhatják

Megosztás

Már a gyakorlatozások is veszélybe kerültek a tűzoltóknál, annyira vissza kell fogni az üzemanyag-költségeket, de olyan hely is akad, ahol jó szemmel nézik, ha a tűzoltók saját maguk viszik be a tisztítószereket a bázisra. Előre megyünk, nem hátra.

Annyira visszafogták már a benzinköltségeket a tűzoltóknál, hogy jóformán már gyakorlatozni sem tudnak – derül ki az RTL Híradóból. Salamon Lajos, a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének elnöke a csatornának elmondta, olyan már előfordult, hogy a legközelebbi Mol kútnál kifogyott a benzin, így egy távolabbihoz kellett menniük tankolni, viszont most kijött egy olyan rendelkezés, ami előírja, hogy csak a legközelebbi töltőállomást használhatják a tűzoltók.

Salamon szerint már egy olyan intézkedéssorozat is életbe lépett, amelynek keretein belül a légkondicionáló berendezéssel felszerelt helyeken meghatározták, hány fok alá nem mehet a hőmérséklet, télen pedig, hogy milyen hőmérsékletig fűthetik fel a helyiségeket.

A legutóbbi kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter arról értekezett, hogy a középületek esetében a gázfűtést ki kellene váltani fafűtésre. Salamon úgy tudja, hogy ezt a lehetőséget már több tűzoltólaktanya esetében is vizsgálják.

Az RTL információi szerint a laktanyákba már tisztítószereket is csak az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság engedélyével lehet vásárolni, ám van olyan állomáshely, ahol a leginkább annak örülnek, ha a tűzoltók otthonról hozzák ezeket. (via Hvg)

Kapcsolódó cikkek