Nem vesz részt a Fidesz az ellenzék által kezdeményezett rendkívüli ülésen

Megosztás

A kormánypárti frakciók nélkül pedig értelemszerűen nem is lesz határozatképes a parlamenti tanácskozás.

Hétfőn közösen állt ki a Kossuth téren az áprilisi parlamenti választáson összefogásban indult és vereséget szenvedett DK, Momentum, MSZP, LMP, Jobbik és a Párbeszéd, és bejelentették: augusztus 8-ra rendkívüli parlamenti ülést kezdeményeznek a képviselők egyötödének az aláírásával – írja az atv.hu.

A rendkívüli ülésre benyújtott határozati javaslataikban indítványozzák a nagy politikai vihart és utcai tüntetéseket kiváltó katatörvény eltörlését a szeptemberi hatálybalépés előtt (Momentum), “a magyar családokat ellehetetlenítő rezsiemelés” megszüntetését (DK), a súlyos élelmiszerválság leküzdését ( Párbeszéd ), “fenntartható rezsicsökkentést”, a lakóépületek hőszigetelését megoldó országos programot, a Kádár-kockák korszerűsítését (MSZP), egységesen 5000 forintos “klímabérlet” (LMP), valamint 0 kulcsos áfát élelmiszereknél és gyermekneveléshez szükséges termékeknél (Jobbik).

Az Országgyűlés Hivatalának tájékoztatása szerint a rendkívüli parlamenti ülésre augusztus 8-án – azaz jövő hét hétfőn – délután 1 órakor kerül sor, közölte a Momentum. Viszont ezen nem vesznek részt a Fidesz-frakció képviselői – közölte az atv.hu kérdésére a Kocsis Máté vezette képviselőcsoport sajtóosztálya. Így viszont nem lesz határozatképes a tanácskozás.

via atv.hu

Kapcsolódó cikkek