Mégsem Kevin Spacey lesz a magyar kosztümös film főszereplője

Megosztás

Nem Kevin Spacey lesz a magyar rendezésű „1242 – A Nyugat kapujában” című film főszereplője, miután a színészt szexuális zaklatással és szexuális erőszakkal is vádolják az Egyesült Királyságban – írja a Variety Bill Chamberlainre, a film producerére hivatkozva.

A film a történelemnek azt az időszakát idézi meg, amikor a Magyar Királyság seregét a mongolok a muhi csatában legyőzték. A produkcióban

Spacey egy olasz bíborost, a film egyik főgonoszát játszotta volna.

A filmet Soós Péter magyar filmrendező rendezi, a tervek szerint október 17-én kezdődik a forgatás, ami két hónapig fog tartani. A Nemzeti Filmintézet döntőbizottsága több mint 1,2 milliárd forintos támogatást szavazott meg a tatárjárás idején játszódó történelmi filmnek.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy ki fogja Spacey helyett játszani a főszerepet, de Chamberlain szerint már tárgyalnak valakivel, és belátható időn be is jelentik.

Spacey ellen négyrendbeli szexuális zaklatás és egy rendbeli beleegyezés nélküli szexuális tevékenységre való rábírás miatt emeltek vádat az Egyesült Királyságban. Spacey csütörtökön Londonban mind az öt vádpontban ártatlannak vallotta magát.

Az Egyesült Királyságban jövő év június 6-án áll bíróság elé, a tárgyalás várhatóan három-négy hétig tart majd.

Kapcsolódó cikkek