Elővette szokásos fegyverét a Fidesz: “A rezsicsökkentést csak Gyurcsányék akarták eltörölni”

Megosztás

Tény, a kormánypárt nem törölte el teljesen, de olyan brutálisan megvágja a Fidesz két héten belül a rezsi csökkentését, hogy abba hihetetlenül sok család belegebed. De megint csak Gyurcsány a hibás, döbbenetes.

A rezsicsökkentés minden magyar családnak marad, azt egyedül csak Gyurcsányék akarják eltörölni

– szögezte le a Fidesz közleményében csütörtökön, azaz egy nappal azután, hogy Gulyás Gergely bejelentette: eddigi formájában eltörlik a rezsicsökkentést.

A Fidesz a DK-s Varju László sajtótájékoztatóját kommentálta így, ahol elhangzott: a Demokratikus Koalíció választ vár a kormánytól arra, hogy hány millió embernek nő majd a rezsije, és átlagosan hány tízezer forint lesz az emelkedés.

A Fidesz erre válaszul azt írta: „Gyurcsányék már megint hazudnak reggel, délben meg este”. A tizenharmadik éve kétharmaddal kormányzó párt ismét előállt megszokott érvrendszerével is: „Ha a baloldalon múlt volna, már rég beszántották volna a rezsicsökkentést és az öt-hatszoros háborús energiaárakat is simán már rászabadították volna a magyar emberekre”. A közlemény arra nem tért ki, hogy a rezsicsökkentésről már jóval a háború kitörése előtt is elmondták a szakértők, annak erőltetett fenntartása évi 400-450 milliárd forint veszteséget okoz az állami költségvetésben.

A közlemény egy, a fentieknél is rejtélyesebb értelmű kitételt is tartalmaz: a Fidesz szerint ugyanis

továbbra is minden család és minden nyugdíjas spórolni fog a rezsicsökkentéssel.

Ez nyíltan ellentmond még a Fidesz saját, egy nappal ezelőtti retorikájának is, azt ugyanis szerdán leszögezték, azok a családok, amelyek „átlag felett” fogyasztanak, mostantól piaci áron, sok tízezer forinttal drágábban fizethetik a havi számláikat. Ráadásul valójában egy négytagú család számára szinte lehetetlen lesz a Fidesz által „átlagosnak” nevezett fogyasztás alatt maradni, de még egy egyedülállónak is komolyan spórolnia kell, hogy továbbra is érvényes legyen rá a rezsicsökkentés.

Kedves Fidesz-szavazók! Önöket kielégíti ez a magyarázkodás a kormánypártok részéről?

Kapcsolódó cikkek