A kormány szerint nincs semmi gond, ami pedig van, azért más a hibás

Megosztás

Elég sokat tettünk annak érdekében az egészségügy területén, hogy a korábbi méltatlan bérhelyzet méltóvá váljon, és a hálapénz is megszűnjön – mondta Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön a Kormányinfón.

A kormánynak az a célja, hogy folytatódjon a béremelés, de ameddig háború van a szomszédban, és napról napra nőnek az energiaárak Európában, tévedés lenne a miniszter szerint béremelésről beszélni.

“Most ebben a nehéz gazdasági helyzetben azt próbáljuk megvédeni, amit korábban elértünk. Ha jobb idők jönnek, véget ér a háború, kedvezőbb energiaárak lesznek, akkor ugyanazt a fizetésemelés-ütemet szeretnénk fenntartani, amit az elmúlt tíz évben tapasztalni lehetett, akkor jöhet majd a közszférában és más szektorokban is béremelés.”

Szerdán több mint tízórás ülést tartott a kormány, mondta Gulyás. A magyar gazdaság fundamentumai stabilak és erősek. Az ipari termelés növekedésének mértéke és a munkaerőpiaci helyzet is nagyon jó.

A kormány elkötelezett a költségvetési hiánycél tartása mellett. A forintárfolyamot elsősorban a gáz mozgatja, ezért gyengül a forint. Az egésznek a háború a kiváltó oka, és az erre hozott szankciók.

Az USA és Kína nem gyengül, az EU viszont a szankciók hatásai miatt szenved. Egész Európát elérte az infláció, az átlagnál mi jobban állunk, máshol még magasabb a pénzromlás mértéke.

(telex.hu)

Kapcsolódó cikkek