Érintettek lehetünk az olasz gleccserkatasztrófában, eltűntek egy magyar rendszámú autó tulajdonosai

Megosztás

Bő egy nappal a természeti katasztrófát követően még négy autó árválkodik a parkolóban, ebből az egyik magyar rendszámú, a tulajdonosainak sorsa jelenleg ismeretlen.

A vasárnapi olaszországi jégcsuszamlásban eltűntek száma tizenháromra csökkent, heten haltak meg, a sebesültek száma nyolc – mondta az észak-olaszországi Marmolada lejtőin a múlt hétvégén történt jégcsuszamlásról Trento autonóm megye kormányzója.

A Marmolada, ahol a baleset történt, a Dolomitok legmagasabb hegycsoportja. A jégcsuszamlásban eltűntek számát korábban huszonkettőre becsülték, Fugatti tájékoztatása alapján ez mostanra csökkent. Többekről ugyanis kiderült, hogy noha a helyszínen tartózkodtak a jégcsuszamláskor, bajuk nem esett, családtagjaik mégis eltűntként jelezték őket a hatóságoknak. A legutóbbi hatósági jelentések szerint az eltűntek között három külföldi van, mindhárman cseh állampolgárok.

Mario Draghi miniszterelnök közölte, hogy az eltűntek listáját a katasztrófa helyszínéhez legközelebbi parkolóban hagyott, és azóta is üresen ott maradt gépkocsik alapján igyekeztek összeállítani.

A parkolóban még négy ilyen külföldi gépjármű van, két cseh, egy német és egy magyar rendszámú – mondta Draghi.

További részletek a Telex.hu cikkében olvashatók.

Frissítés: Előkerültek a magyar rendszámú autó utasai, épen és egészségesen.

Kapcsolódó cikkek