Azoknak, akik a forint gyengüléséért Brüsszelt, Gyurcsányt és Sorost hibáztatják – egy kis felvilágosítás

Megosztás

Tudjuk, az M1 híradójában nem ezt mondták, akik pedig abból táplálkoznak, ezt is csak provokatív írásnak fogják venni. De hátha valaki mégis megérti, hogy a magyar gazdaság, élén Orbán Viktorral és a Fidesz döntéseivel a felelős a gyenge nemzeti fizetőeszközünkért. Vegyük észre, hogy a környékbeli országok mindegyikében a pénz nagyjából tartja értékét az euróval szemben, kivéve a forintot.

A közösségi médiában találkozhattunk a következő, a helyzetet jól leíró bejegyzéssel. Természetesen ismét jöhet, hogy “én nem megyek külföldre úgysem, tehát nem érint a forint gyengülése”. De az üzemanyagok és más, külföldről érkező termékek, alapanyagok is jóval drágábbak, ami a hazai árakba is beépül. Igaz, aki ezt eddig nem értette meg, valószínűleg ennek olvasatára sem fogja, hiszen Orbánék ennek ellenkezőjét mondják és a közmédia szerint is a Fidesz tökéletes. Ebben az esetben további szép álmokat.

“Tegyük fel, hogy pénteken elutaztál egy romániai barátnőddel Bécsbe, ahol vacsoráztatok egyet. A barátnőd fizette a számlát, ami 70 euro volt. Ez neki mindössze 346 lejbe került. Neked akkor 28.000.- forintba. Ha Ausztriában dolgozol, akkor egy napi béredbe.

🤷‍♂️Hétfő van, jól telt a hétvégétek, hiszen a legélhetőbb városban jártatok.Indultok haza kedd reggel, ezért meghívod egy búcsú vacsorára a barátnődet.

Mivel ízlett a pénteki vacsi, ezért úgy döntöttetek, hogy ugyan oda mentek, ugyan azt fogjátok enni, ugyan azon az eurós áron.A végösszeg 70 euro. Ez a barátnődnek 346 lejbe kerülne, Neked már 28.280.-Forint. Ha Ausztriában dolgoznál egy napi béredbe.

De mivel magyar vagy és az M1-et nézed, az osztrákok lesznek szemetek, egész Brüsszel egy gané és egyébként is Soros! Itthon meg elmondod, hogy külföldön mennyire átvernek!”

Kapcsolódó cikkek